Bestuur

CATHY DE VLEESCHAUWER

Hallo, ik ben Cathy, gehuwd met Pascal Couchement en moeder van drie dochters (een gehuwde dochter, een tienerdochter en een peutertje).

Ik ben woonachtig in Oudenaarde en lid van de Christelijke Gemeenschap daar.

Ik heb al meer dan 20 jaar iets met Aglow. Eerst kwam ik gewoon als toehoorder naar de samenkomsten, maar door de groei die God in mijn leven bracht doorheen Aglow kon ik gaan dienen als lid van het bestuur van Aglow in Gent. In 2005 werd ik gevraagd om te dienen in het nationaal bestuur van Vlaanderen waar ik de administratie en het penningmeesterschap voor mijn rekening nam. Na het overlijden van de vorige voorzitster, Jo Van der Ven, in 2012 voelde ik dat de Heer me leidde om het voorzitterschap op me te nemen en werd ik daarin gesteund door het voltallig bestuur.

Mijn eerste passie is altijd zingen geweest. Het is dan ook met vreugde dat ik af en toe de lofprijs en aanbidding kan leiden; samen met de aanwezigen voor Gods troon komen om Hem te eren maar ook om van Hem te horen.

Maar als voorzitter is er een groter verlangen ontstaan nml. dat door Aglow heen nog heel veel vrouwen, maar naar de toekomst toe ook mannen en jongeren, mogen gaan ontdekken wat hun werkelijke identiteit in Christus is. Wie ze mogen zijn in Christus, wie Christus in hun is en wat ze mogen betekenen voor en welke verandering ze kunnen teweeg brengen in de plaats waar God hun gesteld heeft.

Daarom is het mijn droom dat er nog heel veel groepen zullen ontstaan in Vlaanderen als lichtbakens van Zijn Koninkrijk, waar God werkelijk de centrale plaats heeft en Zijn aanwezigheid duidelijk voelbaar is en verandering brengt in mensenlevens.

email: cathy@aglow.be

GREET DE BIE

Hallo, ik ben Greet, gehuwd met Frank en mama van Dries, Nele en Lore. Dankzij een vriendin heb ik in 2004 Aglow leren kennen. Sinds 2006 ben ik betrokken bij het werk van Aglow; eerst als bestuurslid bij de groep van Antwerpen en vanaf september 2012 mag ik dienen in het nationaal bestuur. Binnen het team neem ik de administratie voor mijn rekening. Sinds 2004 maak ik ook deel uit van Candlelight Mechelen. Daar mag ik de studies leiden. Ik geniet veel van deze groep; Samen de Heer ontmoeten, in gesprek gaan en ons verdiepen in Zijn Woord.

Aglow is voor mij een plaats waar je Gods liefde mag ontvangen en uitdelen. Een plaats van bemoediging, uitdaging en leren wandelen in mijn identiteit in Christus.

Ik kan erg genieten van persoonlijke ontmoetingen, een goed gesprek, een wandeling in de mooie natuur in al z'n seizoenen.

email: aglow.greet.debie@live.be

LILIANE AERTS

Hallo, ik ben Liliane en ben 43 jaar gelukkig gehuwd geweest met Marcel Aerts, die sinds 2015 is thuisgekomen bij zijn hemelse Papa. We hebben samen 4 kinderen en 11 kleinkinderen. Ik maak deel uit van het leidingsteam van de Christengemeenschap De Wijngaard in Antwerpen. Vanaf het prille begin in 1985 was ik betrokken bij de uitbouw van Aglow in Vlaanderen. De doelstellingen trokken mij aan en verrijkten mijn eigen leven. Van daaruit motiveerden ze mij ook verder te blijven meewerken. Van helper op allerlei vlak in de pionierstijd, ben ik voorzitster geweest van de groep in Antwerpen en functioneer ik nu in het nationaal bestuur als secretaresse. De Heer groot maken is en blijft mijn grote passie. Mijn focus in bediening ligt nu een beetje anders, er is nood aan coaching en daar wil ik mij nu ook meer voor inzetten , vrouwen bijstaan en bemoedigen in hun dienen van de Heer.

Ik blijf de onderlinge verbondenheid tussen christenen uit verschillende kerken en organisaties hoog in het vaandel dragen.

email: liliane_aerts@skynet.be

FRIEDA WASSINK

Hallo ik ben Frieda Wassink van Amersfoort. Ik ben van Nederlandse afkomst, maar woon al 28 jaar in Belgiƫ (Limburg). In Nederland had ik al van Aglow gehoord, en verlangde daar al eens naar toe te kunnen gaan. Maar vanwege ons drukke gezin (6 kinderen) en de belasting van het werk dat Lammert (mijn man) deed was daar geen gelegenheid toe. Na een paar jaar wonen in Belgiƫ kreeg ik een uitnodiging voor de samenkomst van Aglow in Bilzen, daar ging ik vervolgens met een aantal vrouwen regelmatig naar toe.

Na ongeveer 2 jaar werd ik gevraagd deel te nemen in het bestuur, waar ik 7 jaar mocht dienen. In 2003 na een periode van gebed zijn we gestart met een nieuwe afdeling in Peer. In de jaren daarna heb ik de taak van gebedsleidster op me genomen en zo was de volgende stap het Nationale Bestuur van Vlaanderen. Ons kinderen zijn al vele jaren uit huis, daardoor heb ik ook meer tijd gekregen om in Aglow te dienen.

We hebben dus 6 kinderen, 4 dochters, 2 zonen en 8 prachtige en lieve kleinkinderen. In al die jaren mocht ik betrokken zijn bij de groei van Aglow International en in gebed. We zien een enorme groei in gebed door de jaren heen.

email: frieda-wassink@telenet.be